Spoed

Voor spoed tijdens openingstijden van de praktijk kunt u contact opnemen met de praktijk via ons telefoonnummer: 0229 – 24 35 39 of via de mail: orthodontist@octantmondzorg.nl.

In de meest gevallen kunnen de pijnlijke klachten door een eenvoudige ingreep van uzelf tijdelijk (tot de volgende dag of tot na het weekend / de vakantie) worden verholpen.

LET OP: de hieronder genoemde tips betreffen (meestal) tijdelijke oplossingen, wij verzoeken u vriendelijk om de eerstvolgende werkdag contact met ons op te nemen of een email te sturen naar orthodontist@octantmondzorg.nl.

Spoed buiten onze openingstijden? Wat kan ik eerst zelf ondernemen?

Is de activator of plaat kapot? Als het geen pijn doet, kunt u deze blijven dragen. Doet het wel pijn, laat de beugel dan uit. Indien mogelijk kunt u een losse band van uw HYRAX of HERBST tijdelijk terug op zijn plaats duwen.

Neem wel op de eerstvolgende werkdag contact met ons op.

Is er een draadje los of prikt er een draadje van de vaste beugel? Knip dit dan voorzichtig af met een schaartje of een nagelknipper (laat het eventueel een van je ouders doen). Een loszittend of uitstekend draadje kan eventueel ook worden bedekt met een bolletje was of een stukje suikervrije kauwgum.

Meestal veroorzaakt een los slotje geen last. Laat het loszittende slotje gewoon zitten. Als u last heeft van het losse slotje kunt u er eventueel een bolletje was op doen of een stukje suikervrije kauwgum.
Neem op de eerstvolgende werkdag contact met ons op om een afspraak te maken om het slotje weer vast te laten zetten.

Is het spalkje achter de tanden los of prikt het? Probeer een afspraak bij de tandarts te maken om dit zo spoedig mogelijk te herstellen.
Neem anders op de eerstvolgende werkdag contact op met onze praktijk om een afspraak te maken.

U kunt altijd tussentijds langskomen of ons bellen. Indien u niet in de gelegenheid bent langs te komen kunnen we de elastiekjes eventueel ook aan u opsturen.

Heeft u een zeer ernstige pijnklacht, die niet tot de volgende dag kan wachten en komt u er zelf niet uit?

Neem dan contact op buiten onze openingstijden met de spoeddienst: 0226-360229.

Indien u het niet zelf heeft kunnen oplossen, kunt u buiten de praktijkuren de dienstdoende tandarts bereiken door contact op te nemen met Regio Control via telefoonnummer 0226-360260. Indien u van deze dienst gebruik maakt, dient u er rekening mee te houden dat u contant moet betalen.