Tariefswijziging tandartsen

Voor 2018 staan wederom kostenverhogende maatregelen op het programma. Het derde kabinet Rutte wil binnen de gezondheidszorg flink bezuinigen. De gezondheidszorg wordt natuurlijk duurder, men leeft nu eenmaal langer en de ontwikkeling in de zorg zowel maatschappelijk als wetenschappelijk neemt toe.

Deze ontwikkelingen leiden tot kostenverhogende zorg. Binnen de tandheelkundige zorg is dit met name te zien bij de oudere cliënten die veelal nog in het bezit zijn van hun eigen tanden en kiezen. Als je vraagt of hun ouders  eigen tanden en kiezen hadden op dezelfde leeftijd, hoor je vaak dat zij allang een kunstgebit hadden. Je ontdekt dat er een enorme verbetering is binnen 1 generatie, dat kost veel geld. Oorzaak, gebitsbewustwording van de patiënten en goede preventieve en restauratieve maatregelen.

Ook de tandheelkunde innoveert, de witte vullingen in plaats van het grijze amalgaam. Het vervangen van complete tanden en kiezen door implantaat gedragen kronen. De moderne kronen bestaan niet uit metaal met opgebakken porselein, maar zijn volledig keramisch.Dit keramisch materiaal heeft ook nog een gunstige invloed op het tandvlees, dus geen metaal allergieën meer.

Wij als tandartsen zijn dagelijks bezig met de strijd tegen gebitsbederf en zien de resultaten bij de periodieke controles.
Dit veelal prachtige resultaat, wat door de motivatie van patiënten en het tandheelkundig team is bereikt wordt bedreigd door de ingrijpende maatregelen van de regering.

Voor 2018 wordt de eigen bijdrage naar € 385,– verhoogd.
De premie van de zorgverzekeraar wordt hoger en het pakket verkleind.
De patiënt/cliënt levert dan op drie fronten in. Wij als tandheelkundige zorgverleners binnen Octant mondzorg realiseren wat dit voor veel gezinnen en individuen betekent. Met die gedachte in ons hoofd ontwikkelen wij onze “vrije tarieven”.

Octant mondzorg is een begrip in Hoorn en omstreken, dit willen wij graag zo houden.

Voor meer informatie zie onze website.  www.octantmondzorg.nl   Nieuwe Steen 0229-278417

© copyright 2012 Octant Mondzorg - Nieuwe Steen 8 1625 HV Hoorn