Praktijk J. Dam

De mondhygiëniste kan zorg dragen voor een optimale behandeling van alle tandvlees gerelateerde problemen. De preventie-assistentes kunnen zich helemaal toeleggen op allerlei preventieve behandelingen, zoals tandsteenverwijderen, poetsinstructies, bleken van tanden en verder alles wat met een goede mondhygiëne te maken heeft.

Tandarts Jourik Dam en tandarts Mitch van Boven zijn op verschillende stoelen overlappend werkzaam. De assistentes kunnen dan voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, terwijl op een andere behandelstoel reeds verder kan worden gewerkt. Hierdoor ontstaat voor het gehele team een situatie waarin er heel efficiënt gewerkt kan worden en er voor de patiënt weinig wachtijd bestaat.

Reeds ruim 11 jaar zijn wij op deze manier aan het werk, en het blijkt heel duidelijk veel meer tijd en mogelijkheden op te leveren om meer gerichte aandacht aan een ieder te geven. Werkend in een team van collega’s binnen Octant Mondzorg geeft bovendien de mogelijkheid om gezamenlijk zeer geavanceerde apparatuur aan te schaffen, wat ook weer de kwaliteit ten goede komt.

Ook het feit, dat de gehele administratie, zoals het maken van afspraken, nu centraal loopt via de receptie, levert ons veel extra tijd op die we aan het daadwerkelijk behandelen kunnen besteden.  Onze agenda werkt geheel elektronisch. Afspraken worden in principe bij de centrale receptie gemaakt. Ook kunt u via onze website, onder “afspraak maken” een behandelingafspraak maken, of uw afspraken controleren/wijzigen. Wij verzoeken u zich bij de centrale receptie te melden. Bij voorkeur elektronisch met de barcode op uw afsprakenkaartje, het beeldscherm met touchscreen tegenover de balie en anders mondeling aan de balie. Voor ons geeft dit de mogelijkheid dat wij in de computer kunnen zien wie in de wachtkamer aanwezig is.

Behandelnota’s worden via een administratiekantoor, dat speciaal voor de medische sector deze werkzaamheden overneemt, verwerkt. Ook dat is een aspect dat ons veel tijd bespaart. Uiteraard kunt u voor vragen over de behandelnota’s bij ons terecht.

Al met al een hele fijne werksfeer, niet alleen voor ons, maar wij hopen ook voor u als patiënt. En met uw medewerking, en onze uiterste inspanning zal dit alles ongetwijfeld veel succes en waardering ondervinden.

Neem contact op