Praktijk P.W. Balfoort

Onze praktijk bestaat uit een behandelteam van twee tandartsen, twee preventie assistentes, twee assistentes, waarin een ieder zijn specifieke kwaliteiten en werkzaamheden heeft.

Peter Balfoort, Tandarts

Tandarts en praktijkhouder, is geboren in Amsterdam en ook afgestudeerd aan het Universiteit van Amsterdam in 1981.  Meer dan 26 jaar heeft tandarts Balfoort een solopraktijk hier in Zwaag gehad en nu alweer 11 jaar werkzaam aan de Nieuwe Steen 8 in Hoorn.

Manon Ketting Tandarts

Werkzaam binnen praktijk Balfoort, is afgestudeerd aan de ACTA in Amsterdam

De Praktijk

Meerdere behandelstoelen zijn beschikbaar, waaronder twee stoelen voor preventie-assistentes. De preventie-assistentes kunnen zich helemaal toeleggen op allerlei preventieve behandelingen, zoals tandsteenverwijderen, poetsinstructies, bleken van tanden en verder alles wat met een goede mondhygiëne te maken heeft.

Tandarts Peter Balfoort en tandarts Manon Ketting zijn op verschillende stoelen overlappend werkzaam. De assistentes kunnen dan voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, terwijl op een andere behandelstoel reeds verder kan worden gewerkt. Hierdoor ontstaat voor het gehele team een situatie waarin er heel efficiënt gewerkt kan worden en er voor de patiënt weinig wachttijd bestaat.

Reeds ruim 11 jaar zijn wij op deze manier aan het werk, en het blijkt heel duidelijk veel meer tijd en mogelijkheden op te leveren om meer gerichte aandacht aan een ieder te geven. Werkend in een team van collega’s binnen Octant Mondzorg geeft bovendien de mogelijkheid om gezamenlijk zeer geavanceerde apparatuur aan te schaffen, wat ook weer de kwaliteit ten goede komt.

Tandarts Peter Balfoort heeft zich toegelegd op alle vormen van het klikgebit. Van het eenvoudige klikgebit met metalen frame met klemmende ankertjes tot alle specifieke precisieverankeringen en drukkersystemen die een stevig vastzittend klikgebit mogelijk maken.

Tweede expertise gebied is het digitaal cg CAD/CAM vervaardigen van kronen en bruggen. Door samenwerking met een bedrijf uit Zwaag, Oratio BV , is het mogelijk geworden via CAD/CAM in Nederland geproduceerde kronen aan te bieden voor chinaprijzen, goed voor de patiënt en goed voor de Nederlandse economie.

Ook het feit, dat de gehele administratie, zoals het maken van afspraken, nu centraal loopt via de receptie, levert ons veel extra tijd op die we aan het daadwerkelijk behandelen kunnen besteden.  Onze agenda werkt geheel elektronisch. Afspraken worden in principe bij de centrale receptie gemaakt. Ook kunt u via onze website, onder “afspraak maken” een behandelingsafspraak maken, of uw afspraken controleren of wijzigen.

Wij verzoeken u zich bij binnenkomst bij de centrale receptie te melden. Bij voorkeur elektronisch met de barcode op uw afsprakenkaartje of het beeldscherm met touchscreen tegenover de balie en anders mondeling aan de balie. Voor ons geeft dit de mogelijkheid dat wij in de computer kunnen zien wie in de wachtkamer aanwezig is.

Behandelnota’s worden via een administratiekantoor, dat speciaal voor de medische sector deze werkzaamheden overneemt, verwerkt. Ook dat is een aspect dat ons veel tijd bespaart. Uiteraard kunt u voor vragen over de behandelnota’s bij ons terecht.

Al met al een hele fijne werksfeer, niet alleen voor ons, maar wij hopen ook voor u als patiënt. En met uw medewerking, en onze uiterste inspanning zal dit alles ongetwijfeld veel succes en waardering ondervinden.