Praktijk J. Dam

Onze praktijk bestaat uit een behandelteam van drie tandartsen, een mondhygiëniste, vier preventie-assistentes en twee assistentes, waarin een ieder zijn specifieke kwaliteiten en werkzaamheden heeft.

Jourik Dam, Tandarts

Tandarts en praktijkhouder, is afgestudeerd aan het ACTA in Amsterdam in 1991. Meer dan 15 jaar heeft tandarts Dam een solopraktijk hier in Hoorn gehad en nu vanaf 2006  werkzaam binnen Octant Mondzorg aan de Nieuwe Steen 8 in Hoorn.

Susanne Dam, Tandarts

Susanne is onlangs afgestudeerd aan het ACTA in Amsterdam, zij heeft veel nieuwe inzichten volgens de laatste richtlijnen. Ze kijkt er erg naar uit om samen met haar vader Jourik Dam en zus Laura Dam de beste zorg aan onze patiënten te verlenen.

Roxana Chizari, Tandarts

Ook Roxana is ook afgestudeerd aan het ACTA in Amsterdam, tegelijk met haar studie-vriendin Susanne.

Laura Dam, Mondhygiëniste

Mondhygiëniste Laura Dam is in 2015 afgestudeerd, en draagt zorg voor alle tandvlees gerelateerde problemen. Zij heeft de nieuwste opleiding voor Mondzorgkunde gevolgd en mag naast haar preventieve behandelingen ook kleine verrichtingen zoals vullingen uitvoeren.

De Praktijk

Tandartsen Jourik Dam,  Susanne Dam en Roxana Chizari zijn op verschillende stoelen overlappend werkzaam. De assistentes kunnen dan voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, terwijl op een andere behandelstoel reeds verder kan worden gewerkt. Hierdoor ontstaat voor het gehele team een situatie waarin er heel efficiënt gewerkt kan worden en er voor de patiënt weinig wachttijd bestaat.

De Mondhygiëniste Laura Dam kan zorg dragen voor een optimale behandeling van alle tandvlees gerelateerde problemen. De preventie-assistentes kunnen zich helemaal toeleggen op allerlei preventieve behandelingen, zoals tandsteen verwijderen, poetsinstructies. bleken van tanden en verder alles wat met een goede mondhygiëne te maken heeft.

Wij werken in een team van tandartsen, en het blijkt heel duidelijk veel meer tijd en mogelijkheden op te leveren om meer gerichte aandacht aan een ieder te geven. Werkend in een team van collega’s binnen Octant Mondzorg geeft bovendien de mogelijkheid om gezamenlijk zeer geavanceerde apparatuur aan te schaffen, wat ook weer de kwaliteit ten goede komt.

Ook het feit, dat de gehele administratie, zoals het maken van afspraken, nu centraal loopt via de receptie, levert ons veel extra tijd op die we aan het daadwerkelijk behandelen kunnen besteden. Onze agenda werkt geheel elektronisch. Afspraken worden in principe bij de centrale receptie gemaakt. Ook kunt u via onze website, onder “afspraak maken” een behandelafspraak maken, of uw afspraken controleren/wijzigen.

Bij binnenkomst verzoeken wij u zich bij de centrale receptie te melden. Bij voorkeur elektronisch met de barcode op uw afsprakenkaartje, het beeldscherm met touchscreen tegenover de balie en anders mondeling aan de balie. Voor ons geeft dit de mogelijkheid dat wij in de computer kunnen zien wie in de wachtkamer aanwezig is.

Behandelnota’s worden via een administratiekantoor Infomedics, dat speciaal voor de medische sector deze werkzaamheden overneemt, verwerkt. Ook dat is een aspect dat ons veel tijd bespaart. Uiteraard kunt u voor vragen over de behandelnota’s bij ons terecht.

Al met al een hele fijne werksfeer, niet alleen voor ons, maar wij hopen ook voor u als patiënt. En met uw medewerking, en onze uiterste inspanning zal dit alles ongetwijfeld veel succes en waardering ondervinden.