Mw. G.C.E.M. Heiligers

Aan eenieder die patiënt is bij Octant Mondzorg / Mw. Heiligers, orthodontist

CORONAVIRUS

ADVIES KNMT:
(Koninklijke Nederlandse Maatschappij Tandheelkunde)

Opschorten reguliere tandheelkundige zorgverlening en overgaan op uitsluitend behandelen van spoed bij niet-coronapatiënten.

Wat betekent dit alles op dit moment voor u/jou:

 • alle reguliere behandelingen komen tot 6 april te vervallen
 • de praktijk blijft op werkdagen gedeeltelijk bereikbaar en geopend voor spoedeisende hulp bij NIET-corona patiënten.
  (de KNMT is op dit moment druk bezig om met de verantwoorde instanties spoedopvang te realiseren voor patiënten die besmet zijn met het corona-virus. De KNMT zal hierover informatie verstrekken zodra er meer bekend is. Tot die tijd adviseren wij u/jou om hierover contact op te nemen met de GGD indien dit nodig mocht zijn)

Spoedeisende hulp, wat u/je zelf kunt ondernemen:
In de meest gevallen kunnen de pijnlijke klachten door een eenvoudige ingreep van u/jezelf tijdelijk worden verholpen. Lees hier wat u/je zelf kunt ondernemen.
LET OP: de hieronder genoemde tips betreffen (meestal) tijdelijke oplossingen, wij verzoeken u/je vriendelijk om wanneer er weer gewerkt mag worden in de zorg, contact met ons op te nemen of een email te sturen naar orthodontist@octantmondzorg.nl

 • Uitneembare/losse beugel kapot?
  Is de activator of plaat kapot? Als het geen pijn doet, kun je deze blijven dragen. Doet het wel pijn, laat de beugel dan uit. Indien mogelijk kun je een losse band van je HYRAX of HERBST tijdelijk terug op zijn plaats duwen. Neem wel contact met ons op.
 • Vaste beugel, draadje los?
  Is er een draadje los of prikt er een draadje van de vaste beugel? Knip dit dan voorzichtig af met een schaartje of een nagelknipper (laat het eventueel een van je ouders doen). Een loszittend of uitstekend draadje kan eventueel ook worden bedekt met een bolletje was of een stukje suikervrije kauwgum.
 • Vaste beugel, slotje los?
  Meestal veroorzaakt een los slotje geen last. Laat het loszittende slotje gewoon zitten. Als u/je last heeft/hebt van het losse slotje kunt u/je er eventueel een bolletje was op doen of een stukje suikervrije kauwgum. Neem wanneer er weer gewerkt mag worden in de zorg contact met ons op om een afspraak te maken om het slotje weer vast te laten zetten. Mocht het i.v.m. een pijnklacht niet kunnen wachten, dan kunt u/je ons bellen om een afspraak te maken om het slotje te laten verwijderen. LET WEL: op dit moment mogen wij het slotje niet terug plaatsen.
 • Losse spalk?
  Is het spalkje achter de tanden los of prikt het? Probeer een afspraak bij de tandarts te maken om dit zo spoedig mogelijk te herstellen. Neem anders contact op met onze praktijk om een afspraak te maken.
 • Elastiekjes op?
  Je kunt altijd tussentijds ons bellen of mailen. Eventueel kunnen we de elastiekjes aan je opsturen.

Wij realiseren ons zeer dat deze beslissing grote gevolgen heeft voor ons allen. Wij danken u/jullie voor jullie begrip en hopen zeer dat we u /je binnen niet al te lange tijd weer in onze praktijk mogen ontvangen. Voor nu een hartelijke groet namens het hele team,

Mevrouw G.C.E.M. Heiligers, orthodontist

De praktijk

Ghislaine Heiligers studeerde tandheelkunde aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde te Amsterdam (ACTA, 1993-1998). Na haar afstuderen werkte zij twee jaar als tandarts in de algemene praktijk. Van 2000-2004 volgde zij de fulltime opleiding tot orthodontist, eveneens aan ACTA. Hierna deed zij langdurig ervaring op in verschillende orthodontie praktijken.

De praktijk van Ghislaine Heiligers is gevestigd binnen Octant Mondzorg, een moderne tandheelkundige kliniek die in 2005 geopend is, waarbinnen  5 tandartspraktijken en 1 orthodontiepraktijk gevestigd zijn.

Ghislaine Heiligers is getrouwd en trotse moeder van 3 dochters.

Ghislaine Heiligers is geregistreerd als orthodontist in het specialistenregister.

BIG-inschrijfnummer: 59048859002.
(Basisgroep: tandarts, specialisme: dento-maxillaire orthopaedie).

Erkend lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten (NVvO), Nederlandse Vereniging voor Orthodontische Studie (NVOS) en the European Orthodontic Society (EOS) en bestuurslid van de
Noord-Hollandse Orthodontistenvereniging (K.G. Bijlstra bestuur).

Per oktober 2012 is onze praktijk ISO-9001 gecertificeerd.  

Per september 2017 zijn wij een erkend leerbedrijf(S-BB)

Visie

Het team van Ghislaine Heiligers doet haar uiterste best om voor de patiënt een functioneel goed, gezond en esthetisch fraai gebit te creëren. Ons streven is om dit te doen in een prettige, betrokken en vertrouwde omgeving. De praktijk is gericht op de orthodontische behandeling van zowel kinderen als volwassenen. Ook volwassen patiënten zijn welkom voor een orthodontische behandeling, van een kleine correctie tot een uitgebreide gecombineerde kaakchirurgisch-orthodontische behandeling. Voor multidisciplinaire behandelingen werkt ons team samen met uw tandarts en indien nodig met andere specialisten als kaakchirurg, parodontoloog of implantoloog.

Wij doen ons best om aan de verwachting van de patiënt te voldoen. Voor het bereiken van een goed eindresultaat is een goede samenwerking tussen ons team en de patiënt van groot belang. Medewerking, inzet en motivatie van de patiënt en een goede mondhygiëne spelen een belangrijke rol in het uiteindelijke resultaat.

Het team

Naast Ghislaine Heiligers is Amy Ang werkzaam als orthodontist binnen ons team.  Amy Ang studeerde tandheelkunde aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde te Amsterdam (ACTA, 2006-2011). Vervolgens volgde zij van 2011-2015 de fulltime opleiding tot specialist in de dento-maxillaire orthopaedie (orthodontie) aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (BIG- inschrijfnummer: 89914932602). Beide orthodontisten zijn in Nederland in het specialistenregister geregistreerd als specialist in de dento-maxillaire orthopaedie (orthodontie). Ghislaine Heiligers is werkzaam van maandag tot en met donderdag;  Amy Ang werkt wekelijks op vrijdag en om de week op dinsdag.

Daarnaast bestaat ons team uit speciaal voor de orthodontie opgeleide assistentes en baliemedewerksters.

Openingstijden

De praktijk is geopend voor behandelingen:
van maandag tot en met vrijdag van 08.15 – 12.15 uur en van 13.00 – 16.30 uur.
Wij behandelen alleen volgens afspraak.

De praktijk is telefonisch bereikbaar (telefoonnummer 0229 – 24 35 39) :
van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 16.30 uur.

E-mail: orthodontist@octantmondzorg.nl

Wellicht tot ziens in onze praktijk.

Een hartelijke groet namens het hele team,

Ghislaine Heiligers

© copyright 2012 Octant Mondzorg - Nieuwe Steen 8 1625 HV Hoorn